Τα 4 πλεονεκτήματα του προσωπικού καθηγητή

prosopikos-kathigitis

 

Η βελτίωση στη Φυσική και τα Μαθηματικά είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί υπομονή και προσπάθεια.

Άλλωστε το παιδί σας δεν είναι και “επαγγελματίας” στο διάβασμα. Η ύλη που πρέπει να μάθει του είναι άγνωστη, οπότε δεν μπορεί πάντα να εντοπίζει τα κενά και τις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, συχνά θα δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί, και δε θα έχει τον απαραίτητο αυτοέλεγχο.

Σημαίνει αυτό άραγε ότι δε μπορεί να βελτιωθεί από μόνο του; Όχι. Φυσικά και μπορεί. Αλλά θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να καλύψει τις αδυναμίες του και να γίνει καλύτερο.

Ο χρόνος που έχει όμως το παιδί σας είναι πολύτιμος … και τα τετράμηνα μετρημένα! Πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να βελτιωθεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Ποιος είναι αυτός; Η προσωπική καθοδήγηση από έναν κατάλληλο καθηγητή.

Στις περισσότερες τάξεις του σχολείου δεν χρειάζεται να ψάξετε για φροντιστήριο ή ακόμα και ιδιαίτερο. Όσοι μαθητές όμως επιλέγουν να ζητήσουν επιπλέον βοήθεια, έχουν μερικά πολύτιμα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους:

  1. Με τη βοήθεια του καθηγητή, θέτουν τους σωστούς στόχους για το διάβασμά τους.
  2. Εντοπίζουν τις αναγκαίες ασκήσεις που πρέπει να μελετήσουν, και δεν αφήνουν κενά.
  3. Παραμένουν συγκεντρωμένοι με την κατάλληλη υποστήριξη.
  4. Βρίσκουν τα λάθη τους από νωρίς και τα διορθώνουν έγκαιρα.

 

Χρειάζεστε βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μου.

 

gyalia-prosopikoy-kathigiti

 

Τι να κανετε

Υπάρχει κάποιος καθηγητής που βοηθά το παιδί σας; Χρησιμοποιήστε αυτά τα τέσσερα “πλεονεκτήματα” σαν οδηγό για να σιγουρευτείτε ότι επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι του μαθήματος. Ακόμα και αν ο καθηγητής τηρεί και τα τέσσερα, συζητώντας μαζί του θα έχετε καλύτερη εικόνα για την πρόοδο του παιδιού σας.

 

Αν εισαι μαθητης

Αν έχεις προσωπικό καθηγητή, συζήτησε κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα σημεία μαζί του. Ρώτα τον για τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέχεις όταν διαβάζεις και για τα κενά που μπορεί να έχεις. Ζήτα του να σου εξηγήσει τα πιο συχνά λάθη που κάνεις, και να σου δείξει συγκεκριμένους τρόπους για να μένεις συγκεντρωμένος στους στόχους σου.

Πάνω απ’ όλα, μην σταματάς να ασχολείσαι με τον τρόπο που διαβάζεις! Ο καθηγητής σου είναι εδώ για να σε βοηθήσει, αλλά μη σταματάς να προσπαθείς!

Αν πάλι δεν έχεις καθηγητή αλλά πιστεύεις ότι χρειάζεσαι, μίλα με τους γονείς σου. Αυτοί θα κρίνουν αν είναι η κατάλληλη λύση για σένα.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ένα απο τα καλύτερα βιβλία σε αυτό το θέμα είναι το Peak του Anders Ericsson.

 

Χρειάζεστε καθηγητή; Επικοινωνήστε μαζί μου.